top of page
Ryg og Knaecenter logo.png

Fysioterapi

Hos Ryg- og knæcenteret modtager du en helhedsorienteret behandling af specialiserede fysioterapeuter. Vi har klinikker i Køge, Nykøbing Falster, Møn & Borup, hvor vores fysioterapeuter til dagligt hjælper vores patienter mod en smertefri hverdag. Som patient hos Ryg- og knæcenteret bliver du garanteret, at vi lægger vægt på at du skal føle dig hørt, set og taget alvorligt. Vi stiller derfor altid garanti om at vi kan hjælpe dig i et behandlings- eller træningsforløb, og hvis vi ikke kan hjælpe dig på klinikken, har vi mulighed for at sende dig videre til sundheds-samarbejdspartnere der kan.

 

Alle kan blive ramt af smerter og derfor have brug for professionel hjælp til at komme af med dem. Er du blevet ramt af en skade i forbindelse med arbejde, sport eller trafikuheld, er det ofte nødvendigt at kontakte en fysioterapeut, som kan undersøge, rådgive og klarlægge en effektiv behandlingsstrategi.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi handler om at fremme livskvalitet og evnen til at bevæge sig uden smerter. Men hvad er fysioterapi forklaret i fagtermer? Fysioterapeuter er eksperter i at behandle skader og gener i det muskuloskeletale system. Det muskuloskeletale system er ét af mange undersystemer der tilhører kroppen. Kroppen er opbygget i hierarkier hvor centralnervesystemet er dominerende over øvrige systemer. Centralnervesystemet (CNS) består af ceribellum (storhjernen), mesencephalon, metencephalon og myencephalon som alle er dele af hjernestammen. Udover det muskuloskeletale system og centralnervesystemet, består kroppen af blandt andet organsystemet herunder fordøjelsessystemet, hormonsystemet og blodsystemet. 

 

Hos Ryg- og knæcenteret bliver CNS og organsystemet behandlet af klinikkens osteopat studerende, hvorefter klinikkens specialiserede fysioterapeuter håndterer det muskuloskeletale system og ofte det somatiske nervesystem. Du kan læse mere om vores osteopati behandling her. Vores fysioterapeuter arbejder med fysioterapi i følgende 7 punkter:

 

 1. Klarlægge årsagen til problemets opståen, gennem en grundig samtale. Her kommer vi omkring skaden, smerter, medicin, operationer, sygdomme, kosttilskud, kost, dagligdag, fysisk, træning mm.
   

 2. Finde funktionsforstyrrelser i bevægeapparatets led, muskler, nerver, ledbånd og bindevæv.
   

 3. Vurdere om, og i hvilket omfang arbejdsstillinger, livsstil, psyke etc. har indflydelse på problemet.
   

 4. Stille en funktionsdiagnose og tage stilling til behandlingsmuligheder.
   

 5. Behandle evt. fundne funktionsforstyrrelser både manuelt og træningsmæssigt.
   

 6. Forebygge nye problemer gennem rådgivning og vejledning.
   

 7. ​Det tilstræbes at man bliver rustet i sin træning så man selv kan varetage sin træning.

 

Ryg- og Knæcenteret er bygget på et fundament af at gøre en forskel og være først på viden, hvilket har resulteret i, at vi nu er en af landets fremmeste indenfor smertebehandling.

Fysioterapi behandling

Som vi allerede har gennemgået, er Ryg- og knæcenteret specialister i at behandle og fjerne smerter i kroppen. Men hvordan gør vi det i praksis? Og hvad behandler vores fysioterapeuter? Vores fysioterapeuter benytter sig af forskellige behandlingsteknikker af muskler, led og nervesystemet. Et behandlingsforløb vil ofte inkludere manuelle behandlingsteknikker, massage, styrketræning og aktivering af muskler. Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte person og skadens omfang, og udvikler derefter den mest brugbare og effektive behandlingsstrategi. Hos Ryg- og Knæcenteret behandler vi blandt andet:

Fysioterapi og nakke og rygsmerter​

Nakkesmerter eller rygsmerter? – smerter i skuldre, nakke og ryg skyldes ofte svaghed og ustabilitet af core muskulaturen (muskelkorset).
 

Knæsmerter afhjælpes med fysioterapi​
​Genoptræning af knæ (ustabilt og svagt knæ, stivhed knæ, løberknæ, springerknæ) - problemer med knæet opstår ofte på baggrund af dysfunktion i bækkenet og anklen. Stabilitetstræning, smidighedsøvelser og styrketræning af disse områder, hvorefter selve knæet trænes er vejen frem.​

​​Svimmelhed og fysioterapi​​

Svimmelhed - svimmelhed kan skyldes fejlstillinger af alle strukturer der har hæfte på nakke og skulder. Smidighed og øvelsesterapi af de områder der ikke bevæger sig optimalt, nedsætter spændingen af de stramme strukturer.​​​

Skuldersmerter og fysioterapi​​

​Genoptræning af skulder (ustabil og svag skulder, skulderblade der vinger, fremtrukne skuldre, kold/frossen skulder) - skuldersmerter kan stamme fra hele kroppen, fordi at de muskler der indgår i stabiliteten af skulderen kommer bl.a. fra bækkenet, ryggen, nakken m.m. 

​​

Fysioterapi afhjælper piskesmæld​

​Piskesmæld - piskesmæld medfører ofte svaghed og instabilitet af nakkens muskulatur og bindevæv. Fysioterapi er et godt redskab til at træne disse strukturer. 

​​

Fysioterapeutisk genoptræning diskusprolaps​​

​Genoptræning af ryg (ustabil og svag ryg, diskusprolaps, iskias, skæv ryg, låsninger i ryggen, stivhed i ryggen, flad lænd, for stort svaj i lænden) - core og anden styrketræning vil medføre at muskulaturen i ryggen er stærk nok til at holde de mest optimale stillinger. 

​​

Smerter i balden og fysioterapi​

Smerter i balden - smerter i balderegionen kan skyldes spændte muskler og muskler der ikke er stærke nok.​

​​

Genoptræning hofte- og bækkensmerter​
Genoptræning af bækken og hofte (ustabilt og svagt bækken, bækkenløsning, spændt hoftebøjer, stivhed i bækkenet) - fysioterapeut er ekspert i at lokalisere årsager til bækken og tilrettelægge skræddersyet genoptræningsplan for problemstillingerne.​ Læs mere om hofte- og bækkensmerter her.

​​​

Graviditets fysioterapeut​
​Graviditets gener - graviditeten medfører ofte stivhed og nedsat bevægelighed. Fysioterapeut kan afhjælpe graviditetsgener.​

Genoptræning efter forstuvning​
​Genoptræning af ankel- og fodproblemer (ustabil og svag ankel/fod, forstuvninger, stiv ankel/fod) - stabilitetstræning af ankel, fod, knæ og hofte er et vigtigt redskab i at behandle og forebygge skader i ankel og fod.​

Fysioterapeut specialist i fiberskader​
​Forstrækninger og fiberskader - efter en forstrækning og en fibersprængning er fibrene i musklerne blevet svagere. Fysioterapeuten kan lokalisere og behandle de områder der har behov for styrketræning.

 

Diskusprolaps i nakken og piskesmæld​
​Genoptræning af nakke (ustabil og svag nakke, låsninger i nakken, stivhed i nakken, skæv nakke, udstråling fra nakken) -fysioterapeut er ekspert i styrke- og øvelsesterapi for nakkeproblemer.​

 

Fysioterapeut med ekspertise i hovedpine​​​​

Hovedpine - hovedpine kan i nogle tilfælde skyldes dårlig holdning eller forkerte arbejdsstillinger. Dette kan en fysioterapeut afhjælpe.​

​​

Tennis - og golfalbue​​
Genoptræning af albue- og håndproblemer (ustabil og svag albue/hånd, stivhed albue/hånd) - fejlstillinger og overbelastning af hånd og albue er en fysioterapeut specialist i at afhjælpe.

Vil du bestille en tid? Kontakt os her

bottom of page