Rygcenter logo faelles.png

Hos os modtager du moderne specialiseret fysioterapi - Vi behandler helhedsorienteret

 

Vi stiller garanti om at vi altid kan hjælpe dig i behandlings- eller træningsforløb og hvis vi ikke kan hjælpe dig har vi mulighed for at sende dig videre til sundheds-samarbejdspartnere der kan.

 

Vores fysioterapeuts arbejde består i følgende 7 punkter:

  • Klarlægge årsagen til problemets opståen, gennem en grundig samtale. Her kommer vi omkring skaden, smerter, medicin, operationer, sygdomme, kosttilskud, kost, dagligdag, fysisk, træning mm.

  • Finde funktionsforstyrrelser i bevægeapparatets led, muskler, nerver, ledbånd og bindevæv.

  • Vurdere om, og i hvilket omfang arbejdsstillinger, livsstil, psyke etc. har indflydelse på problemet.

  • Stille en funktionsdiagnose og tage stilling til behandlingsmuligheder.

  • Behandle evt. fundne funktionsforstyrrelser både manuelt og træningsmæssigt.

  • Forebygge nye problemer gennem rådgivning og vejledning.

Det tilstræbes at man bliver rustet i sin træning så man selv kan varetage sin træning.

 

Hos Ryg- og Knæcenteret er vi specialiseret i træning og retningsbestemt øvelsesterapi målrettet den enkelte.

Fysioterapi og nakke og rygsmerter​

Smerter i skuldre, nakke og ryg – smerter i skuldre, nakke og ryg skyldes ofte svaghed og ustabilitet af core muskulaturen (muskelkorset).
​​
Knæsmerter afhjælpes med fysioterapi​
​Genoptræning af knæ (ustabilt og svagt knæ, stivhed knæ, løberknæ, springerknæ) - problemer med knæet opstår ofte på baggrund af dysfunktion i bækkenet og anklen. Stabilitetstræning, smidighedsøvelser og styrketræning af disse områder, hvorefter selve knæet trænes er vejen frem.​

​​Svimmelhed og fysioterapi​​

Svimmelhed - svimmelhed kan skyldes fejlstillinger af alle strukturer der har hæfte på nakke og skulder. Smidighed og øvelsesterapi af de områder der ikke bevæger sig optimalt nedsætter spændingen af de stramme strukturer.​​​

Skuldersmerter og fysioterapi​​

​Genoptræning af skulder (ustabil og svag skulder, skulderblade der vinger, fremtrukne skuldre, kold/frossen skulder) - skuldersmerter kan stamme fra hele kroppen, fordi at de muskler der indgår i stabiliteten af skulderen kommer bl.a. fra bækkenet, ryggen, nakken m.m. 

​​

Fysioterapi afhjælper piskesmæld​

​Piskesmæld - piskesmæld medfører ofte svaghed og instabilitet af nakkens muskulatur og bindevæv. Fysioterapi er et godt redskab til at træne disse strukturer. 

​​

Fysioterapeutisk genoptræning diskusprolaps​​

​Genoptræning af ryg (ustabil og svag ryg, diskusprolaps, iskias, skæv ryg, låsninger i ryggen, stivhed i ryggen, flad lænd, for stort svaj i lænden) - core og anden styrketræning vil medføre at muskulaturen i ryggen er stærk nok til at holde de mest optimale stillinger. 

​​

Smerter i balden og fysioterapi​

Smerter i balden - smerter i balderegionen kan skyldes spændte muskler og muskler der ikke er stærke nok.​

​​

Genoptræning hofte- og bækkensmerter​
Genoptræning af bækken og hofte (ustabilt og svagt bækken, bækkenløsning, spændt hoftebøjer, stivhed i bækkenet) - fysioterapeut er ekspert i at lokalisere årsager til bækken og tilretteligge skræddersyet genoptræningsplan for problemstillingerne.​

​​​

Graviditets fysioterapeut​
​Graviditets gener - graviditeten medfører ofte stivhed og nedsat bevægelighed. Fysioterapeut kan afhjælpe graviditetsgener.​

Genoptræning efter forstuvning
​Genoptræning af ankel- og fodproblemer (ustabil og svag ankel/fod, forstuvninger, stiv ankel/fod) - stabilitetstræning af ankel, fod, knæ og hofte er et vigtigt redskab i at behandle og forebygge skader i ankel og fod.​

Fysioterapeut specialist i fiberskader
​Forstrækninger og fiberskader - efter en forstrækning og en fiberskade er fibrene i musklerne blevet svagere. Fysioterapeuten kan lokalisere og behandle de områder der har behov for styrketræning.

 

Diskusprolaps i nakken og piskesmæld​
​Genoptræning af nakke (ustabil og svag nakke, låsninger i nakken, stivhed i nakken, skæv nakke, udstråling fra nakken) -fysioterapeut er ekspert i styrke- og øvelsesterapi for nakkeproblemer.​

 

Fysioterapeut med ekspertise i hovedpine​​​​

Hovedpine - hovedpine kan i nogle tilfælde skyldes dårlig holdning eller forkerte arbejdsstillinger. Dette kan en fysioterapeut afhjælpe.​

​​

Tennis - og golfalbue​​
Genoptræning af albue- og håndproblemer (ustabil og svag albue/hånd, stivhed albue/hånd) - fejlstillinger og overbelastning af hånd og albue er en fysioterapeut specialist i at afhjælpe.

Hvordan påvirker fysioterapi det muskuloskeletale system


Fysioterapeuten er ekspert i, at behandle skader og gener i det muskuloskeletale system. Dette system er ét af mange undersystemer der tilhører kroppen.

 

Kroppen er opbygget i hierarkier hvor centralnervesystemet er dominerende over øvrige systemer. Centralnervesystemet (CNS) består af ceribellum (storhjernen), mesencephalon, metencephalon og myencephalon som alle er dele af hjernestammen.

 

CNS forsætter derefter i rygmarven fra nakken til korsbenet. CNS styrer både det somatiske nervesystem, altså det system vi kan styre, og det autonome nervesystem, altså det system som vi ikke styrer men holder os i live og står for mange vigtige funktioner i kroppen.

 

Organsystemet herunder fordøjelsessystemet, hormonsystemet, blodsystemet, lymfesystemet, immunsystemet m.m. er herefter det næste i hierakiet. Derefter har vi det muskuloskeletale system, hvori skader og smerter ofte præsenterer sig hvis der er dysfunktioner i de øvrige systemer.

 

Hos Køge Bugt Ryg- & Knæcenter og Møn Ryg- & Knæcenter bliver CNS og organsystemet behandlet af klinikkens osteopat stud, hvorefter klinikkens fysioterapeuter håndterer det muskuloskeletale system og ofte det somatiske nervesystem.


Vi har erfaring og uddannelse igennem mange år af sportsskader, arbejds relaterede smerter og overbelastningskader.​                                                                                          Behandlingsformen Fysioterapi

Behandling af kroppen har igennem menneskehistorien altid fundet sted.

Tilbage fra Hippocrates tiden har mennesker behandlet skader og smerter med massage, manuelle behandlingsteknikker og med andre behandlingsformer.

 

Da faget ortopædi udviklede sig i det attende århundrede, blev der opfundet forskellige former for behandlingsmaskiner hvilket skulle virke som en vigtig brik i udviklingen af fysioterapien.

 

Svenskerne udviklede i 1813 fysioterapien hvor de tilføjede manipulation af led i kombination med fysisk aktivitet. Det svenske ord for fysioterapeut er ”sjukgymnast”, altså fag der er udsprunget fra gymnastik. I 1894 dannede fire sygeplejesker Chartered Society of Fysioterapi. Den første fysioterapi skole, The School of Physical Therapy, åbnede de efterfølgende år i henholdsvis New Zealand og USA.