top of page
Ryg og Knaecenter logo.png

Fysioterapi mod hovedpine

Hovedpine er noget som alle mennesker før eller siden døjer med. Der findes mange forskellige typer af hovedpiner og årsagerne til hovedpinerne kan være forskellige, ligesom at ubehaget forbundet med hovedpinen kan variere. Nogle oplever hovedpine som et trykkende bånd rundt om hovedet, mens andre oplever en mere koncentreret trykken i panden, tindingerne eller baghovedet.

Man kan groft inddele hovedpiner i to forskellige kategorier, nemlig primær hovedpine og sekundær hovedpine. Den primære hovedpine inkluderer blandt andet spændingshovedpine og migræne, mens den sekundære hovedpine blandt andet inkluderer hovedpiner som et resultat af sygdom, hovedskade eller tømmermænd.

Selvom vi hos Ryg og Knæcenteret er eksperter i hovedpine behandling, så ville vi nok anbefale dig at blive under dynen, eller tage et par hovedpinepiller, hvis din hovedpine kommer som et resultat af tømmermænd eller sygdom. Men hvis du derimod har oplevet vedvarende hovedpine over længere tid, og ikke har været i stand til at slippe af med den, så kan du komme til fysioterapeutisk undersøgelse hos os. Her vil vores fysioterapeuter undersøge dig fra top til tå, så vi kan lave en korrekt diagnose og et specialudviklet behandlingsforløb, som vil hjælpe dig af med din hovedpine.

Typer af hovedpine

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er en af de hyppigste former for hovedpine, og forekommer ofte som et resultat af en presset hverdag og stram muskulatur i nakkeregionen. Spændingshovedpine kan f.eks. komme som et resultat af en lang arbejdsdag foran computeren med dårlig arbejdsstilling og uden pauser. Behandling af spændingshovedpiner vil ofte inkludere et regelmæssigt træningsprogram, samt manuel behandling af de spændte muskelgrupper.

Migræne

Migræne er ofte arveligt og optræder hyppigere hos kvinder end hos mænd. Et migræneanfald kan være en ubehagelig oplevelse, som ofte er ledsaget af kvalme og i visse tilfælde opkast. Hvis man oplever et migræneanfald, kan man blive særligt generet af skarpt lys og høje lyde, og det anbefales at man opholder sig i dæmpet belysning og i et stille rum. Man vil i de fleste tilfælde få udskrevet migrænemedicin. Du kan nedsætte frekvensen af migræneanfald ved regelmæssig motion og behandling. Hos Ryg og Knæcenteret kan vi både rådgive dig og udvikle træningsprogrammer, som passer til din hverdag, så du kan få et liv med færre anfald af migræne.

Behandling af hovedpine

Alle vores behandlingsforløb er specialudviklet til den enkelte patient. Alt afhængig af hvilken diagnose der bliver stillet af vores fysioterapeuter, vil der blive udviklet et forløb med forskellige behandlingsteknikker, som vil optimere din funktionsevne og livskvalitet. Ofte vil et forløb inkludere nogle af nedenstående behandlingsformer:
 

  • Behandling i form af massage

  • Behandling i form af akupunktur

  • Afspændingsøvelser

  • Ledmobilisering eller ledmanipulation

  • Undervisning i arbejdsstillinger og holdning

 

Vores dygtige specialister står klar til at hjælpe dig, og sammen kan vi komme dine hovedpiner til livs. Har du lyst til at komme i gang, så kan du bestille en tid hos en af vores klinikker herunder. Vi har klinikker rundt omkring på Sjælland med lokationer i blandt andet Køge, Nykøbing Falster, Møn og Borup. Vi ser frem til at høre fra dig.

bottom of page