top of page
Ryg og Knaecenter logo.png

Spædbørn- og børnefysioterapi

Hos Ryg og Knæcenteret tilbyder vi ikke blot fysioterapi til voksne, vi tilbyder ligeledes behandling af spædbørn såvel som større børn over 2 år. Mistænker du derfor at dit barn har problemer med bevægelsesapparatet, eller oplever smerter i muskler og led, så kan du roligt kontakte vores personale. Vores dygtige og erfarne spædbørnsbehandlere vil hurtigt kunne vurdere, hvorvidt dit barn har brug for fysioterapi og i givet fald, hvilken behandling der vil være mest effektiv. Vi opdeler vores behandling af børn i to kategorier – spædbørnsbehandling og behandling af børn over 2 år.

Hvis det vurderes at dit barn har behov for behandling, vil der efterfølgende blive udviklet en effektiv behandlingsplan der vil afhjælpe problemet. Vi kan behandle på mange forskellige måder, afhængig af barnets alder, problematikker og behandlingsmål. Men uanset problematikken og barnets alder, vil vores dygtige behandlere tilpasse forløbet, så den er så effektiv og behagelig for barnet som muligt.

Hvornår kan det være nødvendigt?

Der kan være mange grunde til, at behandling kan være nødvendigt for dit barn. Nogle børn har problemer med at bevæge sig normalt på grund af medfødte problemer, andre har udfordringer med motorikken, mens andre børn har udviklet problemer på grund af skader eller sygdomme. Større børn har nemmere ved at sætte ord på sine smerter, og det vil derfor ofte være åbenlyst, om der er behov for terapeutisk behandling eller ej. Det er ikke helt ligeså nemt med små børn og babyer, og du skal derfor være opmærksom på forskellige tegn.
 

Oplever du derfor (blandt andet) at din baby:
 

  • Græder meget

  • Har søvnbesvær

  • Har maveproblemer

  • Døjer med kolik

  • Har skævhed i kroppen

  • Har et fladt område på baghovedet

  • Ikke vil ligge på maven
     

Så kan det være en god idé at besøge din læge, eller komme til nærmere undersøgelse hos en klinik. Hvis du skulle være i tvivl om din baby har behov hjælp fra vores dygtige behandlere, så er du altid mere end velkommen til at give os et kald. Vi sidder altid klar til at hjælpe og rådgive.

Hvordan foregår en typisk behandling af din baby?

Først og fremmest vil vi foretage en grundig undersøgelse af din baby. Her tjekker vi blandt andet reflekser, bevægelighed i hofterne, bækkenet, ryggen, nakken (m.fl), mærker efter spændinger i muskler og tjekker eventuelt op på din babys motorik mm. På baggrund af den grundige undersøgelse, vil vores erfarne spædbørnsbehandlere stille en diagnose og behandlingen kan herefter begynde.

Behandlingen afhænger af din babys problematik, men kan være alt fra blid mobilisering af led, afspænding af muskler, til vejledning i, hvordan I kan ændre jeres daglige rutiner for at afhjælpe problemet. Ofte vil der være behov for flere sessioner, men det afhænger selvsagt helt og aldeles af barnets problematik. Der er grænser for hvor meget behandling en lille baby kan tåle ad gangen, og behandlingsplanen vil derfor ofte strække sig over flere omgange. 

Ønsker du at komme i gang med behandling af dit barn eller baby, så kan du kontakte os på nedenstående oplysninger.

bottom of page