top of page
Ryg og Knaecenter logo.png

Vi behandler sport- og idrætsskader

Hos Ryg og Knæcenteret er vi eksperter i at hjælpe idrætsudøvere med at komme tilbage på banen efter en sportsskade. Som fysioterapeuter ved vi, hvor vigtigt det er at du får den rigtige behandling og genoptræning for at undgå yderligere skader og vende tilbage til fuld aktivitet så hurtigt som muligt. Skader er et problem for enhver atlet, og hos Ryg og Knæcenteret, er det derfor vores mission at hjælpe vores patienter med at overvinde deres idrætsskader og vende tilbage til sporten stærkere end nogensinde før.

 

Sportsskader kan opstå i mange forskellige situationer, og kan forekomme i alle områder af kroppen. Som sportsudøver presser du kroppen maksimalt, hvilket øger risikoen for at udvikle skader i både muskler og led. Hver sportsgren udsætter forskellige dele af kroppen for mere belastning end andre, og det er derfor meget forskelligt, hvor i kroppen skaden opstår. Men nogle af de hyppigste sportsskader på tværs af sportsgrene inkluderer blandt andet knæskader, ankelskader, lyskeskader, skulderskader og fiberskader.

Forskellige typer af sportsskader

Når uheldet er ude, og du bliver ramt af en skade, er det vigtigt at få diagnosticeret omfanget af skaden så hurtigt som muligt, så du kan få udviklet et skræddersyet behandlingsforløb. Man kan groft kategorisere sportsskader i tre områder: akutte skader, overbelastningsskader og kroniske sportsskader.

 

Akutte sportsskader: 

Akutte sportsskader opstår pludseligt som følge af en traumatisk påvirkning på kroppen, såsom en forstuvning, et brud eller en forstrækning. Akutte skader kan også skyldes en pludselig bevægelse, en direkte kollision eller en uventet belastning på kroppen. 

 

Overbelastningsskader: 

Overbelastningsskader opstår gradvist over tid som følge af gentagne belastninger af en bestemt kropsdel. Overbelastningsskader kan skyldes en række forskellige faktorer, såsom fejlagtig teknik, træthed, manglende restitution eller dårlig teknik. 

 

Kroniske sportsskader: 

En kronisk sportsskade kategoriseres ofte som kronisk, når den har varet i mere end to måneder. Ofte er kroniske sportsskader et resultat af foreliggende skader, som enten er blevet forsømt, eller som ikke har været igennem den korrekte behandling.

 

Hos Ryg og Knæcenteret har vi specialiseret os i at diagnosticere og behandle alle former for sportsskader. Så uanset om du er golfspiller, fodboldspiller, håndboldspiller eller badmintonspiller, så kan vi udvikle et unikt behandlingsforløb, som får dig tilbage på banen så hurtigt som muligt.

Sådan behandler vi din sportsskade

Behandlingen af din sportsskade afhænger af den specifikke skade og dens omfang. Vores behandlingsplaner indebærer ofte en kombination af øvelser, manuelle behandlingsteknikker, elektroterapi samt korrigering af træningsmængde og intensitet over en periode.

 

Øvelserne har til formål at genopbygge styrke, fleksibilitet og balance i den skadede kropsdel, og omfatter ofte strækøvelser, styrketræning og funktionel træning. De manuelle behandlingsteknikker omfatter blandt andet massageteknikker, led mobilisering og manipulation for at lindre smerte og forbedre bevægeligheden. Til sidst, kan elektroterapi som f.eks. ultralydsbehandling anvendes til at reducere smerte og inflammation og fremskynde helingsprocessen.

 

Hvis du kunne tænke dig hjælp med at overkomme din sportsskade, så er du altid velkommen til at række ud til os på nedenstående oplysninger. Så udvikler vi sammen et unikt behandlingsforløb, som får dig tilbage på banen stærkere end nogensinde før.

bottom of page