top of page
Rygcenter logo faelles.png

Osteopati

Osteopatien blev grundlagt af lægen Andrew Taylor Still i 1874. Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi osteopaten bruger sine hænder til at undersøge og lindre smerter og fjerne de blokeringer, der forstyrrer kroppen og nedsætter dens bevægelighed. I 1892 startede Dr Still sin egen skole for osteopati. Osteopatien har siden grundlæggelsen i 1874 bredt sig og bliver i dag praktiseret i over 20 lande verden over. I USA er osteopati en del af medicinstudiet og i Europa er osteopater statsautoriserede i England, Frankrig, Schweiz, Finland, Malta og Island.

Hvad er osteopati?

Osteopatien er et sikkert, effektivt og naturligt diagnose- og behandlingssystem, som søger at genskabe kroppens naturlige holdning. Osteopater undersøger og behandler alle vores kropsystemer – knogler, muskler, nerver, lymfe, organer og blodkar, derfor betragter osteopatien kroppen som en helhed. Teorien bag osteopati er, at hvis kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kræft.


Osteopati er medicinsk videnskab og basseret på medicinske fag som anatomi, fysiologi, neurologi og biomekanik. I Danmark kan du videreuddanne dig som osteopat, hvis du i forvejen er læge, fysioterapeut eller kiropraktor. Uddannelsen som osteopat tager mellem 4-6 år, og kan tages som fuldtid- ellers deltidsstudie.

Osteopati behandling

Hos Ryg- og Knæcenteret bliver du behandlet af vores osteopat stud. som sætter sig grundig ind i din skades- eller sygdomshistorie og udfører relevante undersøgelser, med henblik på, at afdække problemstillingen. En osteopat stud benytter sig af manuelle teknikker, hvilket betyder at osteopaten udelukkende bruger sine hænder som redskab.

 

Mange af behandlingsteknikkerne der benyttes, søger at løsne det stramme væv eller låste led, der fører til smerter. Ved at korrigere leddene og musklerne på en specifik og korrekt måde opnås en bedre tilstand hvor kroppen bedre kan kompensere. Og dette er helt essentielt i den osteopatiske tankegang. Hvis ikke kroppen kan kompensere i dens stilling og holdning opstår der smerter som først forsvinder, når kroppen mekanisk bliver korrigeret. Vores osteopater kan behandle en lang række problemstillinger herunder

Nervesmerter - osteopati

Osteopati er en effektiv behandlingsmetode hvis du døjer med nervesmerter. Det kunne f.eks. være iskiassmerter. Hvis du oplever problemer med udstrålende smerter i arme eller ben, kan osteopati være den rette løsning for dig.

Hjernerystelse - osteopati
Har du symptomer på hjernerystelse, bør du opsøge professionel hjælp med henblik på at komme i hurtig behandling. Gennem osteopati sørger vi for at behandle med forsigtige kranio sacrale teknikker.

Hovedpine - osteopati

Lider du ligesom mange af danskere af hyppig hovedpine, så kan det afhjælpe med osteopatisk behandling. Vores osteopat stud. undersøger og finder frem til årsagen, hvorfor du lider af hovedpine, og afhjælper herefter med blide osteopatiske teknikker.

Osteopati for spædbørn

 Lider din baby f.eks. af søvnproblemer, fordøjelsesproblemer eller kolik, så kunne en konsultation hos en osteopat stud være en god idé. Hos Ryg- og Knæcenteret har vi mange års erfaring i behandling af spædbørn.

​​

Vil du booke en tid til osteopati? - Kontakt os her

bottom of page